Oviedo

El rei Joan Carles I defensa la monarquia com a garantia de l'estabilitat i de la democràcia

En el discurs en l'acte d'obertura del curs a la Universitat d'Oviedo, el rei Joan Carles I ha afirmat, contundentment, que "la monarquia parlamentària que sosté la nostra Constitució" ha determinat a Espanya "el període més llarg d'estabilitat i prosperitat en democràcia". Després dels últims atacs a la monarquia, el rei ha demanat formar els joves en els valors de la convivència democràtica, l'entesa, el respecte, la tolerància i la llibertat, perquè són els valors que han fet possible aquest període d'estabilitat democràtica.

Actualitzat

El rei ha sortit en defensa de la monarquia parlamentària. Ho ha fet sense citar els atacs que últimament està rebent la seva figura, però el seu discurs ha quedat emmarcat emmig de la polèmica per la crema de fotografies dels monarques a Catalunya.

El rei espanyol ha aprofitat l'obertura de l'any universitari a Oviedo i ha fet un paral·lelisme amb els valors que ha de transmetre la universitat. El rei creu que cal formar joves compromesos amb els valors de la convivència democràtica, uns valors "que han determinat el període més llarg d'estabilitat i prosperitat en democràcia viscuts per Espanya".

El rei Joan Carles I ha presidit l'acte de commemoració dels 400 anys de la Universitat d'Oviedo. El monarca ha assegurat que tant ell com la reina senten un orgull especial de ser en aquesta ciutat per tot el que "el Principat d'Astúries representa per a tota Espanya, pel caràcter robust, hospitalari i laboriós dels asturians". El monarca, acompanyat de la reina, ha descobert una placa commemorativa i ha participat en un còctel al pati de l'edifici històric.

Els reis han abandonat la ciutat entre els aplaudiments de nombrosos ciutadans que esperaven a les portes de l'edifici universitari i que han volgut acomiadar la parella reial amb mostres d'afecte.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut