Madrid

El rei Joan Carles cancel·la la recepció oficial pel seu sant per la tragèdia de Castelldefels

El rei Joan Carles ha cancel·lat la recepció oficial que tenia prevista oferir al palau de La Zarzuela amb motiu de la seva onomàstica amb representants de les altes institucions de l'Estat per l'accident que va tenir lloc ahir a la nit a Castelldefels i en el qual han mort 12 persones. El rei tenia previst celebrar el seu sant amb aquesta recepció, acompanyat per la reina Sofia i els prínceps d'Astúries, oferta a representants de les altes institucions de l'Estat. La cerimònia no s'organitzava des de feia quatre anys, ja que en els últims tres l'onomàstica del rei havia coincidit amb activitats oficials fora d'Espanya. Els reis, els prínceps d'Astúries i la infanta Elena, acompanyada dels seus dos fills, han resat per les víctimes durant la missa oficiada a l'ermita de la Zarzuela.

Actualitzat
Segons fonts de la Casa del Rei, durant la celebració d'aquesta missa familiar, oficiada a l'ermita dels jardins del palau de La Zarzuela per l'arquebisbe castrense, Juan del Río Martín, hi ha hagut una especial menció i oració pels morts en aquesta tragèdia i les seves famílies. En aquest ofici religiós, la família reial ha estat acompanyada del personal de més responsabilitat a la Casa del Rei, amb el seu cap, Alberto Aza, al capdavant.

Els partits catalans se sumen al condol

Els partits polítics catalans han manifestat el seu condol a les famílies de les víctimes i el seu suport a les persones ferides en el tràgic accident ferroviari. En aquest sentit, la Comissió Executiva del PSC ha lamentat un accident que ha qualificat de "tràgic" i ha manifestat el desig d'una "ràpida recuperació" de les víctimes.

De la mateixa manera s'han manifestat CDC i UDC, que s'han sumat al dol de les famílies i han desitjat que els ferits que són els hospitals catalans es recuperin aviat. Unió Democràtica ha subratllat que el fet que hagi passat en una nit tan significativa com la de Sant Joan li dóna encara "més dramatisme".

ERC s'ha sumat al dol oficial decretat pel govern de la Generalitat i ha mostrat el seu condol per les víctimes. ICV-EUA, per la seva banda, també ho han lamentat. Ho han fet per boca del conseller d'Interior, Joan Saura, que a la matinada s'ha desplaçat al lloc dels fets i ha fet declaracions a l'Ajuntament de Castelldefels.

Així mateix, el PPC, a través de la seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, ha expressat en nom propi i en el dels seus militants que "una tragèdia d'aquestes característiques" no pot més que sumir a la gent "en una profunda commoció". "Ara és l'hora d'aclarir causes, per evitar futures desgràcies."

Ciutadans també ha lamentat el dissortat accident, ha donat el seu suport a les víctimes i les seves famílies i han expressat el desig que la investigació dels fets aclareixi "tots els extrems" del que ha passat.
Anar al contingut