Madrid

El rei Felip revoca el títol de duquessa de Palma a la infanta Cristina, imputada en el "cas Nóos"

La infanta va demanar per carta al rei que li retirés el títol per respecte a la corona i a Palma

RedaccióActualitzat

La infanta Cristina ja no és duquessa de Palma. El seu germà, el rei Felip VI, ha revocat el dret que tenia la infanta per utilitzar el títol, segons ha anunciat la mateixa Casa del Rei.

Segons ha explicat l'advocat de Cristina, Miquel Roca, va ser la mateixa infanta qui va demanar per carta que li revoquessin el títol. Oficialment, la Casa Reial ho nega i assegura que el rei Felip ja havia pres la decissió abans de rebre la carta.

La decisió s'ha concretat en un reial decret, signat pel monarca i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que s'ha fet públic aquest divendres al Butlletí Oficial de l'Estat.

El text del BOE és escuet:

"Revoca l'atribució a la seva Altesa Reial la Infanta Cristina la facultat d'utilitzar el títol de duquessa de Palma de Mallorca."

 

A petició de la infanta?

L'advocat de Cristina, Miquel Roca, ha explicat que va ser la mateixa infanta qui va demanar renunciar al títol. Va ser en una carta amb data 1 de juny dirigida al rei en que afirmava que ho feia per respecte a la corona i a la població de Palma després de ser imputada pel "cas Noós".

En canvi, fonts de la Sarsuela, citades per Europa Press i l'agència EFE, asseguren que la carta de la infanta va arribar després que el rei li cominuqués que li retiraria el títol.

La infanta era duquessa de Palma des de l'any 1997, per decisió del seu pare, Joan Carles I, que li va donar el títol amb motiu de l'enllaç de Cristina amb Iñaki Urdangarin.

El monarca ha fet aquest gest coincidint amb el primer aniversari del seu regnat

Marivent, obert deu mesos al públic

Aquesta retirada del títol s'ha fet pública el mateix dia que els partits d'esquerres han arribat a un principi d'acord per governar a Palma. Els socialistes, la coalició d'esquerres MÉS i Podem han incorporat en un punt del pacte que jardins com els del Palau de Marivent estiguin oberts al públic durant deu mesos, és a dir, el temps que la família reial no resideix al complex.

L'Ajuntament de Palma ja va retirar el nom dels ducs de Palma a la via de la Rambla, l'any 2013, arran del "cas Nóos".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut