Madrid

El rei demana durant la Pasqua Militar un esforç diplomàtic per dur la pau a Gaza

El rei Joan Carles ha reclamat que es multipliquin els esforços per aconseguir un alto el foc al Pròxim Orient, on continua l'operació militar israeliana a Gaza. En el discurs de la Pasqua Militar, celebració que el monarca ha presidit al Palau Reial de Madrid, el rei ha recordat també que aquest 2009 fa 20 anys de l'inici de les missions internacionals de pau i de la incorporació de la dona a l'exèrcit. En l'acte, la ministra de Defensa, Carme Chacón, ha lloat la professionalitat i modernització de l'exèrcit.

Actualitzat
El rei espanyol ha fet una crida a la diplomàcia internacional perquè actuï per aturar el conflicte al Pròxim Orient, que ha qualificat de "situació dramàtica de violència i patiment". El monarca ha expressat la "profunda preocupació" que suposa "la greu crisi del Pròxim Orient" i ha remarcat que convé "el desplegament de tots els esforços diplomàtics necessaris per aconseguir, com ha sol·licitat el nostre govern, un alto el foc immediat".

De la seva banda, la ministra de Defensa, Carme Chacón, ha destacat la modernització "d'uns exèrcits plenament vertebrats en el nostre sistema democràtic, homes i dones que garanteixen la nostra seguretat i contribueixen a la pau mundial".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut