Barcelona

El "rei del tomàquet", un projecte escolar convertit en empresa d'èxit

Amb 15 anys crea una empresa de producció de tomàquets i el primer any ja ha aconseguit una collita de tres tones

RedaccióActualitzat

Javier, un estudiant de 15 anys de Barcelona, ha fet realitat el projecte escolar que va presentar a l'institut quan tenia només 12 anys.

En aquell moment va crear una empresa fictícia de plantació i distribució de tomàquets. Va treballar-hi molt dur i, a casa seva, van pensar que el projecte podria tenia viabilitat real. La llavor va néixer en una classe de l'institut, però dos anys després i gràcies a la implicació de tota la seva família, el seu projecte és un negoci real, "El rei del tomàquet", que funciona.

 

 

Amb una inversió inicial de 4.000 euros va fer una plantació amb 1.000 tomaqueres en uns terrenys propietat dels seus pares a Sesa, a Osca. Dos anys després ha aconseguit una collita de tres tones de tomàquets rosats. La terra ha estat generosa amb les hores de treball i els esforços del Javier. No només ha pogut cobrir la inversió inicial del projecte, sinó que també ha aconseguit els diners per pagar-se el viatge final de curs de l'institut. 

Vist l'èxit de la primera temporada, Javier vol continuar en el negoci dels tomàquets. Però en la pròxima campanya, que començarà a plantar entre el març i l'abril, en reduirà la producció. Tot negoci té les seves complicacions, i s'ha trobat certs esculls en el procés de distribució i comercialització. Per això, abans que el seu projecte mori d'èxit, farà algunes modificacions que el millorin.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut