El rei de l'Aràbia Saudita permetrà que les dones puguin conduir

És l'únic país del món on es prohibeix conduir a les dones

RedaccióActualitzat

El rei de l'Aràbia Saudita, Salman bin Abdelaziz, ha ordenat emetre permisos de conduir per a les dones, que fins ara tenien prohibit posar-se al volant d'un vehicle.

El monarca ha establert un comitè format pels ministeris de l'Interior, Hisenda, Treball i Desenvolupament Social perquè presenti les seves recomanacions en un termini de 30 dies.

L'agència oficial de notícies saudita, SPA, ha informat que l'ordre reial entrarà en vigor el pròxim mes de juny, sense donar més detalls.

L'Aràbia Saudita és l'únic país del món on es prohibeix a les dones conduir i, també, viatjar i treballar sense permís d'un home de la família.

Des de fa anys, nombroses activistes fan campanya perquè s'aixequi la prohibició de conduir, que també limita la seva capacitat per estudiar i treballar. Moltes, per desplaçar-se, han de pagar un xòfer personal que els pot costar entre 400 i 500 euros al mes.

 

 

Amnistia Internacional ha denunciat les autoritats de l'Aràbia Saudita per haver detingut Manal al-Sharif, assessora de seguretat informàtica, de 32 anys, per haver conduït en més d'una ocasió i haver penjat a YouTube un vídeo on animava a altres dones a fer el mateix. La van deixar en llibertat al cap de 10 dies després després d'obligar-la a firmar un document en què es comprometia a no tornar a conduir.

 

Anar al contingut