"El rei borni", de Marc Crehuet, a la Secció Oficial de Màlaga

"En aquesta terra de cecs, un borni pot convertir-se en el rei"

La 19a edició del Festival de Màlaga Cine Español, que se celebrarà del 22 de abril a l'1 de maig, ha inclòs en la seva Secció Oficial el llargmetratge de Marc Crehuet "El rei borní".
 
Què passaria si es trobessin en un sopar un antidisturbis i un manifestant a qui aquest ha deixat borni amb una pilota de goma? La pel·lícula és l'adaptació cinematogràfica de l'exitosa obra teatral escrita i dirigida per Marc Crehuet i protagonitzada pels mateixos actors: Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túrnez, Ruth Llopis i Xesc Cabot. La cinta narra la història de David, un policia antidisturbis que ha tret l'ull a un manifestant amb una pilota de goma. La casualitat provoca que aquest manifestant, Nacho, aparegui a casa seva una nit.
 
Així comença una comèdia àcida sobre la fragilitat de les conviccions, la naturalesa dels rols socials i la recerca de la veritat. Marc Crehuet comenta que "en temps de crisi i de grans estafes, la frustració i el descontentament són sentiments generalitzats entre la població. La violència defensiva del sistema sembla més injusta que mai. En la incertesa de la vida intentem trobar respostes i donar sentit a les coses, anem a cegues en un món caòtic, l'orde profund del qual se'ns escapa... i només un borni, en aquesta terra de cecs, pot veure-hi una mica més clar i convertir-se en el rei." El resultat és una comèdia negra amb una certa dosi de drama que convida a la reflexió i que va acompanyada d'una estètica molt atractiva, potent i extremament cuidada. És una producció de Moiré Films, Lastor Media i El Terrat en coproducció amb Televisió de Catalunya i la participació de l'ICEC. La pel·lícula s'estrenarà el 20 de maig.

Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció i guió: Marc Crehuet
Producció executiva: Alejandra Guimerà i Anna Vilella
Intèrprets: Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túnez, Ruth Llopis i Xesc Cabot
Direcció de fotografia: Xavi Giménez
 
 
 
 
Anar al contingut