Madrid

El rei assigna un sou anual de 131.000 euros a la reina i de 102.000 a la princesa d'Astúries

El rei Joan Carles ha decidit assignar un sou fix a la reina Sofia i a la princesa d'Astúries a partir d'aquest any. La reina cobrarà 131.739 euros i la princesa, 102.464. Fins ara només s'havia informat d'una quantitat global que es repartien juntament amb la infanta Elena, en funció dels actes oficials en què rebien uns diners en concepte de despeses de representació.

RedaccióActualitzat

La reina Sofia cobrarà aquest any 131.739 euros bruts anuals, i la princesa d'Astúries, 102.464 euros, unes quantitats a les quals s'aplica la corresponent retenció fiscal. Aquesta és la primera vegada que la Casa del Rei especifica el que guanyen la reina i la princesa, ja que fins ara només s'informava de la xifra global que cobraven juntament amb la infanta Elena, en funció dels actes oficials en què participaven, rebent uns diners en concepte de despeses de representació. Aquest any, el rei Joan Carles ha volgut contribuir a la transparència de La Zarzuela assignant un sou fix tant a la reina Sofia com a la princesa Letícia, segons ha informat un portaveu de la Casa del Rei.

El rei i el príncep guanyaran el mateix que l'any passat ja que els sous estan congelats, tal com passa amb la resta d'alts càrrecs de l'Administració. El monarca guanyarà 323.194 euros bruts i el príncep Felip la meitat d'aquesta quantitat, és a dir, 161.597 euros, repartits en dotze mensualitats.

La cinquena integrant de la família reial, la infanta Elena, rebrà en concepte de despeses de representació una xifra no superior als 25.000 euros, d'acord amb el nombre d'actes oficials en què participi.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut