Carles Puigdemont i Felip VI durant l'acte (EFE)
Carles Puigdemont i Felip VI durant l'acte (EFE)
Barcelona

El rei apel·la a la unitat d'Espanya per aconseguir èxits com Barcelona 92

Felip VI i Carles Puigdemont han coincidit en l'acte del 30è aniversari del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès, 25 anys després dels Jocs Olímpics de Barcelona

RedaccióActualitzat

El rei Felip VI ha tornat a apel·lar a la unitat d'Espanya en la seva cinquena visita a Catalunya aquest any. Ho ha fet durant el 30è aniversari del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès, on s'ha trobat amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i amb Soraya Sáenz de Santamaría i el ministre Méndez de Vigo com a representants del govern espanyol. L'acte ha coincidit amb els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona, en què Felip VI, que era príncep, va fer d'abanderat de l'equip olímpic espanyol a la cerimònia d'obertura.

En un context de tensió política creixent, a dos mesos de l'1 d'octubre, el rei ha parlat dels Jocs Olímpics del 92 com un exemple dels "grans èxits" que s'aconsegueixen quan els espanyols treballen de forma conjunta, i ha cridat a la unitat per repetir fets com aquell en el futur. Felip VI ha dit: "Els Jocs de Barcelona van ser precisament això: el producte de l'esforç, de la generositat, de la solidaritat i del compromís de tots; de la unitat de tots al voltant d'un projecte que va comptar amb la col·laboració entre totes les administracions."

Al seu discurs, Carles Puigdemont ha dit que "el respecte, el diàleg i el pacte" són principis que fonamenten Catalunya i els catalans. I ha afirmat: "Van ser els Jocs de tots i per a tots, un reflex exacte de la forma de ser i d'actuar de Catalunya i de la seva gent: acollidora, emprenedora i il·lusionada, que sempre ha apostat pel multilateralisme." El president de la Generalitat s'ha mostrat obert a la possibilitat que Barcelona pugui optar a organitzar uns Jocs Olímpics d'hivern.

Durant la celebració de l'acte, una persona ha mostrat una estelada.

 

 

En aquest acte que s'ha fet al CAR de Sant Cugat, s'ha anunciat que la institució, a partir d'ara, portarà el nom de Josep Lluís Vilaseca, que en els Jocs Olímpics de Barcelona va ser secretari general d'Esports de la Generalitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut