Un home consulta aparells electrònics durant un vol (Reuters)
Un home consulta aparells electrònics durant un vol (Reuters)
Londres

El Regne Unit també veta mòbils, tauletes i ordinadors en vols procedents de sis països

Són Turquia, el Líban, Jordània, Egipte, Tunis i l'Aràbia Saudita

RedaccióActualitzat

El Regne Unit ha seguit el camí dels Estats Units i ha decidit prohibir els ordinadors, tauletes i mòbils en els vols procedents de sis països de l'Orient Mitjà i l'Àfrica. Són Turquia, el Líban, Jordània, Egipte, Tunis i l'Aràbia Saudita, segons ha informat Downing Street.

La mesura afecta 14 companyies aèries de cinc països àrabs i Turquia. No es podran portar a l'equipatge de mà, sinó que s'hauran de facturar, els aparells més grans que un "smartphone" considerat de mida normal (més de 16 cm de longitud, 9,3 d'amplada i 1,5 de gruix).

"La seguretat dels ciutadans que viatgen és la nostra prioritat més gran. Per això mantenim revisem constanment la seguretat a l'aviació i adoptem mesures que considerem necessàries, efectives i proporcionades", ha afirmat el govern.

Les companyies afectades són British Airways  EasyJet, Jet2.com, Monarch, Thomas Cook i Thomson, i les estrangeres Turkish Airlines, Pegasus Airways, Atlas-Global Airlines, Middle East Airlines, Egyptair, Royal Jordanian, Tunis Air i Saudia.

En el cas dels Estats Units, Turquia, Jordània, Egipte i l'Aràbia Saudita també són a la llista, que completen els Emirats Àrabs, Qatar, Kuwait i el Marroc.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut