Gasolina
Gasolina
Regne Unit

El Regne Unit també prohibeix la venda de cotxes dièsel i gasolina a partir del 2040

França i algunes ciutats alemanyes ja han anunciat plans similars

RedaccióActualitzat

El ministre de Medi Ambient del Regne Unit, Michael Gove, ha afirmat que el govern britànic prohibirà la venda de cotxes de dièsel i gasolina a partir del 2040, i volen que deixin de circular el 2050.

El Regne Unit, però, no és el primer país que anuncia la intenció de retirar aquests vehicles, ja que a principis de mes ho va fer França i les ciutats alemanyes de Stuttgart i Munic.

Gove ha explicat que el govern britànic destinarà 200 milions de lliures (224 milions d'euros) als plans, duts a terme per les autoritats locals, de restricció a les zones d'alta contaminació.

En aquest sentit, el ministre està a favor de les restriccions a les carreteres amb alta contaminació, però en contra de les limitacions al centre de les ciutats. Encara que no descarta aquestes possibilitats si són les preferides per les autoritats locals.

El mercat automobilístic britànic ha patit un retrocés del 10% en la venda de cotxes dièsel en els primers sis mesos del 2017, en comparació amb les mateixes dades del 2016. En canvi, ha augmentat un 5% la venda de vehicles de gasolina. A banda, la matriculació de cotxes elèctrics i híbrids ha crescut un 30%.

Anar al contingut