Londres

El Regne Unit registra la primera víctima mortal pel virus de la grip nova

Una pacient britànica afectada amb el virus de la grip nova ha mort aquest diumenge a Escòcia i ha esdevingut la primera víctima mortal que es registra al Regne Unit i, per tant, a Europa. Segons ha informat el govern escocès, aquesta és una de les deu persones amb grip A(H1N1) que hi havia ingressades als hospitals escocesos. El pacient tenia altres problemes de salut. De moment hi ha 1.226 casos del virus confirmats al Regne Unit, dels quals 752 corresponen a Anglaterra, 463 a Escòcia, 8 a Irlanda del Nord i 3 més a Gal·les. Fins ara les úniques morts pel nou virus de la grip nova s'havien produït al continent americà, el més afectat en nombre de casos.

Actualitzat
Pel que fa al còmput global de la malaltia, hi ha 27.737 persones infectades en 74 països, segons les últimes dades de l'Organització Mundial de la Salut. Les morts per aquest nou virus des que se'n va declarar el primer brot a finals del mes d'abril superen les 140 víctimes.

El brot de grip nova es troba actualment en la fase 6, que indica que hi ha una pandèmia mundial, després que l'OMS va apujar fa alguns dies el nivell d'alerta, en considerar que el virus es contagia amb més facilitat i està molt més estés.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut