Camp de refugiats sirians a la ciutat jordana de Mafraq, prop de la frontera amb Síria.
Camp de refugiats sirians a la ciutat jordana de Mafraq, prop de la frontera amb Síria. (Foto: Reuters)
Londres

El Regne Unit rebrà alguns dels refugiats sirians "més vulnerables"

La Gran Bretanya acollirà un nombre encara per concretar de refugiats sirians i donarà prioritat als "més vulnerables". El govern de David Cameron ha rectificat després de rebre crítiques per no haver participat en un projecte d'acolliment de l'ONU.

RedaccióActualitzat

La Gran Bretanya acollirà finalment alguns dels refugiats sirians "més vulnerables", segons ha confirmat el viceprimer ministre Nick Clegg. Londres, però, encara no ha concretat el nombre total de desplaçats que han hagut de fugir de la guerra siriana que podran anar al Regne Unit. El govern -que ara rectifica- va rebre dures crítiques de diputats de tots els partits quan va anunciar que no participaria en el projecte d'acolliment de sirians de l'ONU.

Nick Clegg ha avançat que els refugiats que rebrà el seu país seran especialment nens i dones que han estat víctimes de tortures o d'agressions sexuals. El polític liberaldemòcrata ha afegit que els detalls sobre aquesta qüestió els donarà aquest mateix dimecres la ministra britànica d'Interior, Theresa May, durant la sessió que es fa a la Cambra dels Comuns.

En tot cas, Clegg ha explicat que el Regne Unit no firmarà la petició d'ACNUR perquè els països occidentals acceptin uns 30.000 refugiats, si bé ha puntualitzat que aquesta institució de les Nacions Unides dóna suport als plans del govern de David Cameron d'acollir alguns ciutadans sirians. El viceprimer ministre ha recordat que el Regne Unit ja ha aportat 600 milions de lliures (més de 700 milions d'euros) per ajudar les víctimes de la violència a Síria.

El govern britànic fa marxa enrere davant les crítiques de diferents sectors polítics i socials, així com de grups d'artistes que van demanar al primer ministre Cameron que el Regne Unit acollís refugiats sirians.

 

 

Anar al contingut