Londres

El Regne Unit rebaixa les mesures de seguretat als aeroports, tot i que limita els líquids i l'equipatge de mà a un paquet

El departament de Transport britànic ha anunciat que ja s'han començat a aplicar als aeroports del Regne Unit les noves mesures de seguretat, que deixaran de ser tan restrictives com les que estaven en vigor des de l'agost arran del descobriment d'un complot terrorista per atemptar contra avions en ple vol. Així, el Regne Unit ja permet als passatgers que portin raspalls de dents, lents de contacte i també menjar sòlid dins l'equipatge de mà. Tanmateix, manté la prohibició per portar cap element que tingui una base líquida, tret de si es compren a les botigues del mateix aeroport. Les restriccions, però, es mantenen per als vols amb destinació als Estats Units.

Actualitzat

A partir d'aquest divendres es rebaixen als aeroports del Regne Unit les mesures de seguretat aplicades arran del descobriment del complot terrorista per atemptar avions. El departament de Transport britànic ha suavitzat les restriccions sobre l'equipatge que els passatgers poden pujar a l'avió, tot i que només es podrà portar un paquet com a equipatge de mà que ocupi com a màxim 56 centímetres de llarg, 45 centímetres d'alt i 25 de profunditat. Amb tot, aquestes mesures podran variar als aeroports de Stansted o Southampton, perquè depèn de cada aerolínia.

Les bosses s'hauran de portar dins de l'equipatge de mà, tots els continguts del qual seran escanejats a les màquines de raig X. Les càmeres i tots els aparells electrònics es podran portar en aquesta maleta, però els ordinadors portàtils i els aparells electrònics grans s'hauran de treure de la maleta i passar l'escàner per separat.

Els aeroports britànics també permeten ara que els passatgers portin dins l'equipatge de mà raspalls de dents, lents de contacte i també menjar sòlid, com entrepans, fruita o verdura. En canvi, es manté la prohibició de portar cap element que tingui una base líquida com per exemple cremes, colònies o iogurts, tret de si es compren a les botigues del mateix aeroport. Tanmateix, les restriccions es mantenen per als vols amb destinació als Estats Units. És a dir, que tampoc es podran pujar a l'avió els materials amb base líquida que s'hagin comprat al mateix recinte aeroportuari. A més, es manté la prohibició en els objectes que punxin, els encenedors o els mistos.

El departament de Transport britànic, finalment, ha fet una crida als passatgers que tinguin paciència amb l'aplicació de les noves mesures de seguretat i ha recomanat als passatgers que arribin amb temps d'antelació a l'aeroport.

Anar al contingut