Londres

El Regne Unit és el país més malalt d'Europa

El Regne Unit és el país més malalt d'Europa. Almenys així ho diu un informe oficial que afirma que els britànics són els que tenen més mala salut de tot el continent. L'estudi, publicat al diari britànic "The Daily Telegraph", dibuixa un panorama preocupant: el Regne Unit registra una taxa d'obesitat més alta que la dels EUA, molt per sobre dels països de la UE, és l'únic estat de la UE on augmenta el consum d'alcohol, mentre que el nombre de morts per tabaquisme supera també la mitjana europea.

Actualitzat
L'estudi alerta que el Regne Unit suspèn en qüestions bàsiques de la salut pública, com són l'alimentació, les morts per consum d'alcohol o de tabac i l'índex de diabetis. Segons l'estudi, l'obesitat al Regne Unit és la més alta d'Europa i en alguns punts del país supera la dels Estats Units, considerat tradicionalment un país de gent grassa.

En aquest àmbit, destaca que 900.000 nens menors d'11 anys són obesos, una xifra que ha crescut un 50% en només 10 anys. L'estudi indica també que un 25% dels britànics són obesos i que si les coses no canvien en 30 anys podrien ser-ho el 50%.

A més, el Regne Unit és l'únic estat d'Europa on s'incrementa contínuament el consum d'alcohol i el nombre de morts per alcoholisme entre les dones de 35 a 54 anys s'ha doblat els últims 15 anys. El nombre de morts per consum de tabac també és superior a la mitjana europea.

L'estudi parla també del consum de fruites i hortalisses, que és notablement més baix que la mitjana europea, i de la diabetis, que ha crescut un 4,8% entre els homes i un 3,6% entre les dones.

També han augmentat les malaties de transmissó sexual com la clamídia. Dins del territori britànic, a més, hi ha diferències notables. Les dades indiquen que un noi nascut al nord del país té una esperança de vida 10 anys inferior a la d'un nascut als barris rics de Londres.
Anar al contingut