Damasc

El règim sirià proposarà un alto el foc en una hipotètica conferència de Ginebra que preparen russos i nord-americans

El govern sirià ha començat a enviar detalls del seu arsenal químic, que s'hauria de destruir l'any que ve en virtut d'un acord mediat per Rússia i els Estats Units. Paral.lelament, i per primera vegada, el viceprimer ministre sirià ha reconegut que no hi ha possible victòria militar sobre els rebels i que el règim podria oferir un alto el foc.

RedaccióActualitzat
El règim sirià proposarà un alto el foc en una hipotètica conferència de Ginebra que preparen russos i nord-americans per a la tardor. Això, si és cert el que ha reconegut el viceprimer ministre sirià, Qadri Jamil, al rotatiu britànic "The Guardian", qui ha dit que no hi pot haver guanyadors entre l'exèrcit i la rebel.lió popular armada. I que calen gestos.

"Crec que el règim intenta fer canvis, però els canvis no s'han de reduir a canviar les elits, com va passar a Egipte o Tunísia. Això podria fer equivocar, confondre, enganyar la gent", ha confessat Jamil.
   
El primer alt càrrec sirià reconeix la imposibilitat d'una victòria militar, però, mentrestant, per si de cas, ho continuen intentant. Aquest divendres, precisament, hi ha hagut una ofensiva a la zona de Shiba'a, als afores de Damasc.

L'exèrcit sirià està convençut que guanyarà "perquè és el nostre país i no cedirem", afirmava un oficial. "La majoria de terroristes que combatem són jihadistes estrangers", subratllava.

Terroristes o no, el cert és que dos anys i mig de conflicte han donat entrada al país a tota mena de combatents. També els que es troben pròxims a  Al-Qaeda, que a poc a poc van guanyant posicions dins de les zones rebels al secular Exèrcit Sirià Lliure. La guerra s'està desdoblant.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut