Opositors envolten els vehicles dels observadors de la Lliga Àrab a Deir Balaba, prop de Homs. (Foto: Reuters)
Opositors envolten els vehicles dels observadors de la Lliga Àrab a Deir Balaba, prop de Homs. (Foto: Reuters)
Damasc

El règim d'Al-Assad allibera mig miler de presoners en un nou intent de netejar la seva imatge

Les autoritats sirianes han anunciat l'alliberament de més de 550 presos que no tenen delictes de sang i que han estat implicats en les protestes contra el règim del president Al-Assad, en un intent de netejar la seva imatge, coincidint amb la missió dels observadors de la Lliga Àrab.

RedaccióActualitzat
Aquestes excarceracions, de fet, s'afegeixen a les que hi va haver la setmana passada, unes 750, quan els observadors de la Lliga Àrab ja eren al país. De fet, el govern siri ha portat a terme periòdicament alliberaments com aquests, però l'oposició denuncia que milers de persones continuen tancades en calabossos. També critiquen que els observadors no fan res per aturar la repressió que exerceix Al-Assad.

Justament, el primer ministre de Qatar i president del grup de treball sobre Síria de la Lliga Àrab, ha reconegut que els observadors han comès errors. L'objectiu de la missió era comprovar sobre el terreny si el règim sirià aplica el pla de pau que li va proposar i que preveu que s'aturi la repressió als opositors al president Bachar al-Assad.

A finals d'aquesta setmana, està previst que presentin un informe sobre la situació al país. Des de l'inici de les protestes a Síria, al març, més de 5.000 persones, segons l'ONU, han mort per la repressió de les forces governamentals.
Anar al contingut