L'ex-regidor de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona, a la sortida dels jutjats de Manresa amb un nas de pallasso (ACN)
L'exregidor de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona a la sortida dels jutjats de Manresa amb un nas de pallasso (ACN)
Manresa

El regidor i pallasso Jordi Pesarrodona, processat per desobediència greu l'1-O

La jutge l'acusa d'impedir l'accés de la Guàrdia Civil a una escola de Sant Joan de Vilatorrada el dia del referèndum

Actualitzat

El pallasso Jordi Pesarrodona, tercer tinent d'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, ha estat processat pel jutjat de primera instància número 2 de Manresa per un presumpte delicte de desobediència greu.

La jutge l'acusa d'impedir l'accés de la Guàrdia Civil a un punt de votació del referèndum de l'1-O en aquesta localitat del Bages.

Segons la magistrada, Pesarrodona sabia que la consulta era il·legal i considera que hi ha indicis suficients per portar-lo a judici. En la interlocutòria de processament, la jutge remarca que, com a tinent d'alcalde, Pesarrodona hauria d'haver actuat diferent:

"L'investigat representa com a tinent d'alcalde els poders públics de l'Estat, i té no només l'obligació de conèixer les resolucions dictades pel Tribunal Constitucional, sinó l'obligació d'acatar-les."

Ara, la fiscalia haurà de decidir si sol·licita l'obertura del judici oral o si demana l'arxivament de la causa.

Pesarrodona ha denunciat en una piulada que és víctima d'una "persecució malaltissa":

 

En la compareixença als jutjats, la setmana passada, el regidor de Cultura va declarar que no coneixia amb precisió l'abast de l'ordre del Constitucional que suspenia el referèndum i que, encara que hagués volgut, no hauria pogut evitar la votació a Sant Joan de Vilatorrada des del seu càrrec de regidor.

L'acusació de desobediència greu és l'última que pesava contra el regidor. La justícia va arxivar la causa per incitació a l'odi per la fotografia de Pesarrodona amb nas de pallasso al costat d'un agent de la Guàrdia Civil durant l'escorcoll a la seu d'Economia el 20 de setembre del 2017.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut