El regidor d'ERC a Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, a la sortida dels jutjats de Manresa amb un nas de pallasso. 7 de febrer de 201…
Jordi Pesarrodona, a la sortida dels jutjats de Manresa el 7 de febrer (ACN)
Manresa

El regidor de la foto amb nas de pallasso denuncia una "represàlia" de la Guàrdia Civil

Jordi Pesarrodona, que està sent investigat per desobediència l'1-O, s'ha negat a declarar al jutjat de Manresa

RedaccióActualitzat

El regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, conegut perquè es va fer una fotografia amb un nas de pallaso al costat d'un guàrdia civil, s'ha acollit al seu dret a no declarar davant del jutge que aquest dimecres al matí l'ha citat per desobediència l'1 d'octubre.

A Pesarrodona, que també és pallasso i actor de professió, l'han acompanyat unes 150 persones, entre elles diversos alcaldes i regidors d'ERC al Bages, que li han donat suport amb nassos de pallasso. Una quinzena de funcionaris del Jutjat de Manresa també s'han concentrat a l'exterior de l'edifici per fer-li costat.

 

A la sortida dels jutjats, on ha estat al voltant de mitja hora, ha dit que és una "bona notícia" que la jutge només hi vegi un delicte de desobediència:

"M'he agafat al dret a no declarar. La jutgessa només hi veu el delicte de desobediència. Per tant, creiem que és una bona notícia. L'informe que hi havia de la Guàrdia Civil no s'ha tingut en compte."

L'informe de la Guàrdia Civil atribuïa també al regidor els delictes d'odi i resistència. Pesarrodona ha denunciat que l'1-O, quan va veure entrar la Guàrdia Civil a Sant Joan de Vilatorrada, va tenir clar que "anaven per mi". El regidor ha dit que un cop van arribar al poble li van dir: "Famoset, vingui cap aquí."

Notícia relacionada: L'alcalde de Callús s'acull al dret a no declarar per la causa de l'1-O i retreu a la jutgessa que el citi com a "revenja"

El regidor ho ha atribuït a una "represàlia" de la Guàrdia Civil per la fotografia viral amb nas de pallasso que es va fer al costat d'un agent el 20 de setembre durant els escorcolls a la Conselleria de Governació.

 

Pesarrodona, que precisament va presentar una denúncia als jutjats de Manresa per agressions l'1-O, s'ha acomiadat de les persones que han volgut donar-li suport amb la frase: "Salut, nassos, pallassos, República i flors."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàIndependència
Anar al contingut