Captura de pantalla on es veu el regidor de Cabrera d'Anoia José Fernández (esquerra) i el seu advocat, Víctor Codina, atenent els mitjans dava…
Captura de pantalla on es veu el regidor de Cabrera d'Anoia José Fernández (esquerra) i el seu advocat, Víctor Codina, atenent els mitjans davant dels jutjats d'Igualada. 24 d'abril de 2017. (Horitzontal)

El regidor de Cabrera d'Anoia acusat d'intentar vendre's l'acta per 15.000 euros nega els fets davant del jutge

ACN Igualada.-El regidor de Cabrera d'Anoia que ha estat denunciat per l'alcalde d'aquesta població per suposadament haver-se intentat vendre l'acta d'edil per 15.000 euros ha negat els fets davant del jutge. José Fernández, que va presentar-se a les darreres eleccions sota les sigles d'ICV però que ara és regidor no adscrit, ha declarat davant dels jutjats d'Igualada que no reconeix la seva veu en les gravacions que va presentar el batlle de Cabrera com a prova incriminatòria. En aquestes gravacions suposadament s'escoltaria Fernández demanant 15.000 euros a l'alcalde a canvi de deixar la seva acta de regidor. A la sortida dels jutjats, l'advocat de Fernández, Víctor Codina, ha dit que els fets són "totalment falsos" i ha assegurat que amb aquesta denúncia "l'alcalde només busca esborrar els seus grans incompliments polítics i econòmics". Per la seva part, l'advocat de l'alcalde de Cabrera d'Anoia ha demanat un peritatge de la veu que apareix a l'àudio.

Després que el batlle de Cabrera d'Anoia, Salustià Monteagudo (PSC), ratifiqués divendres passat davant del jutge d'Igualada la querella contra un regidor del consistori a qui acusa d'intentar vendre's l'acta per 15.000 euros, el magistrat ha citat a declarar aquest dilluns José Fernández, l'edil denunciat. Fernández ha negat davant del jutge que s'hagués intentat vendre l'acta de regidor, així com també que prèviament hagués fet xantatge a l'alcalde per no presentar una moció de censura a canvi d'un sou de 1.600 euros. Tot i que Fernández no ha volgut fer declaracions a la sortida dels jutjats, el seu advocat, Víctor Codina, ha explicat que els fets pels quals s'acusa el seu client són "completament falsos" i considera que "l'únic que busca l'alcalde és esborrar els seus grans incompliments polítics i econòmics que s'estan produint a l'alcaldia". "La querella l'ha presentat de forma preventiva per intentar defensar-se i al llarg de la instrucció es veurà que Fernández només ha volgut col·laborar democràticament amb l'Ajuntament i tota la mala gestió l'està portant l'alcalde", ha argumentat Codina. El regidor denunciat ha dit que no reconeixia la seva veu en les gravacions que l'alcalde ha presentat com a prova. En aquest sentit, la defensa del batlle ha demanat al jutge una pericial de les veus que apareixen a les gravacions i també ha demanat que es personin davant del jutge els dos testimonis que suposadament van ser presents en les trobades on el regidor hauria fet la proposta de vendre la seva acta. Els fets es remunten a finals d'agost del 2016 quan, suposadament, José Fernández va reclamar a l'alcalde de Cabrera d'Anoia un sou de 1.600 euros per continuar donant suport al govern municipal. Davant la negativa de l'alcalde, el regidor s'hauria posat d'acord amb CiU i ERC per presentar una moció de censura que, tot i que va arribar al ple, no es va acabar debatent, ja que Fernández va retirar el seu suport a la moció a darrera hora. Posteriorment, el mateix regidor s'hauria reunit amb l'alcalde per demanar-li 16.000 euros a canvi de deixar la seva acta d'edil.

Anar al contingut