Barcelona

El recurs contra el TSJC per obligar cinc centres a fer un 25% de classe en castellà es presentarà divendres

Aquest vespre s'ha fet la reunió entre la consellera d'Ensenyament i els directors dels cinc centres afectats per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que els obliga a impartir un 25% de matèries en castellà a les aules dels alumnes que ho han denunciat. L'objectiu de la trobada és preparar un recurs, i encara tenen marge de temps, perquè la intenció és presentar-lo divendres.

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha reunit aquest dilluns a la tarda amb els directors dels centres educatius afectats per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que els obliga a impartir un 25% de matèries en castellà a les aules dels alumnes que ho han denunciat.

Els responsables de les escoles Pia Sarrià-Calassanç, de Barcelona; Sant Bonaventura Franciscans de Vilanova i la Geltrú, Garraf; Alba del Vallès, de Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental); Mare de Déu del Roser, de Barcelona, i Escolapis Sant Josep de Calassanç de Sabadell (Vallès Occidental) volen aclarir com han d'actuar davant una sentència que el departament rebutja de mig a mig.

Rigau els ha explicat que el departament vol presentar un recurs per mirar de deixar aquesta sentència en paper mullat. Aquesta reunió de treball, en què també hi són presents els serveis jurídics del departament, vol acostar els punts de vista i l'objectiu és que el Departament i les escoles elaborin el recurs a la sentència de forma coordinada. Encara tenen un cert marge de temps per acabar de redactar el recurs, ja que segons s'ha sabut, la intenció és presentar-lo a finals de setmana, en concret, divendres.

Com a novetat, el tribunal fa recaure en els equips directius la responsabilitat de fer efectives les mesures de la sentència, i ho han de fer abans d'un mes. Rigau ha anunciat que també proposarà que els alumnes denunciants que canviïn d'escola i vagin a una altra de propera que ofereixi més classes en castellà.

La consellera ja ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que els serveis jurídics hauran "d'afinar molt bé". En la mateixa entrevista, Rigau ha alertat que la sentència és "disgregadora". I afegeix: "Espanya ha deixat de ser un estat plurinacional i plurilingüístic i hem tornat a l"Espanya-nació' i a una 'Espanya és una llengua'", ha afirmat la consellera.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut