El record de l'1-O a la xarxa, un mes després

Les xarxes socials recorden el referèndum, amb piulades que apel·len a la unitat i el coratge

RedaccióActualitzat

Quan fa un mes del referèndum de l'1 d'octubre, el record dels fets ha ressonat a les xarxes socials. Un dels que han piulat ha estat Carles Puigdemont, que ha viscut l'efemèride des de Bèlgica. Puigdemont s'ha declarat "orgullós de poble" i ha afirmat: "Malgrat la violència i les amenaces passades i presents, seguim treballant."

 

 

El diputat de CSQEP i secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha recordat que la gent va defensar els col·legis sense discriminar entre independentistes i els que no ho eren.

 

 

Un tuit que ha motivat aquesta resposta per part d'Oriol Junqueras.

 

 

Josep Rull ha citat Mandela amb la frase: "La valentia no és l'absència de por, sinó el triomf sobre la por."

 

 

El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Agustí Alcoberro, ha destacat que la construcció de la república arriba després d'haver guanyat un referèndum "malgrat la repressió judicial i la brutalitat policial". 

 

 

El diputat de Junts pel Sí i cantant Lluís Llach ha definit l'1-O com "l'acte de coratge democràtic més digne" que hagi pogut imaginar. I ha apel·lat a una de les seves cançons més populars. 

 

 

El cupaire David Fernàndez ha assegurat que l'1-O ha mostrat "el millor de la gent i el pitjor de l'Estat". 

 

 

Molts han aprofitat la data per recordar la repressió policial, que segons les últimes dades va deixar més de 1.000 ferits, o que l'efemèride arriba amb els líders de les entitats sobiranistes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut