El Raval exposa les fotografies de nus col·lectius que Spencer Tunick va fer a Barcelona

Fa dos anys, el fotògraf nord-americà Spencer Tunick va reunir 7.000 persones a Barcelona i les va fotografiar despullades. Els resultats d'aquell treball es poden veure per primera vegada a la capital catalana en una exposició en una petita sala del Raval. Per als models, aquesta és una bona oportunitat per intentar reconèixer-se enmig de la multitud de cossos nus.<br>
El Raval exposa les fotografies de nus col·lectius que Spencer Tunick va fer a Barcelona
Barcelona

El Raval exposa les fotografies de nus col·lectius que Spencer Tunick va fer a Barcelona

Fa dos anys, el fotògraf nord-americà Spencer Tunick va reunir 7.000 persones a Barcelona i les va fotografiar despullades. Els resultats d'aquell treball es poden veure per primera vegada a la capital catalana en una exposició en una petita sala del Raval. Per als models, aquesta és una bona oportunitat per intentar reconèixer-se enmig de la multitud de cossos nus.
Actualitzat
Tothom recorda els rius de gent despullada que fa dos anys van omplir la plaça Espanya de Barcelona per participar en les originals fotografies de Spencer Tunick. Ara, una modesta associació cultural, la Kültur Büro Barcelona, ha portat a la seva petita sala del Raval el treball de l'artista, acostumat a exposar als grans museus contemporanis del món. Aquí presenta "Corpus ibericum", una selecció dels seus tradicionals nus col·lectius, que va fer a Portugual i Barcelona.

Spencer Tunick explica que va triar la plaça Espanya "perquè sentia que Barcelona tenia la capacitat de crear la forma humana més gran que fins llavors havia creat. I es tractava d'omplir aquella gran àrea amb aquesta forma. Les dues torres em donaven la sensació de ser l'entrada a la ciutat, amb la seva barreja de bellesa, sentiments, estranyesa i misteri."

El nord-americà agraeix l'esperit amb què se'l va rebre a Catalunya, a diferència del seu propi país, on ha estat detingut cinc vegades acusat d'exhibicionisme. Però Tunick qualifica els seus treballs com a explosions de vida.

Per als 7.000 models que van participar en la macrosessió barcelonina, aquesta és una bona oportunitat per reconeixe's enmig de l'immens riu de cossos despullats.

Madrid, Sant Sebastià o novament Barcelona poden ser les pròximes candidates a superar el rècord de participants del juny del 2003. Tot i que Tunick assegura, taxatiu, que fa art, no pas rècords.