Barcelona

El RACC ja ha posat en marxa sis centres de reeducació viària per recuperar els punts del carnet

Els centenars de conductors a qui han retirat el carnet ja poden veure on l'hauran de recuperar. El RACC ja té a punt 6 centres de reeducació viària que començaran a funcionar a partir del setembre, quan les sancions i la retirada de punts s'hagin fet efectives. En total, la xarxa del Reial Automòbil Club de Catalunya, empresa adjudicatària de la gestió de cursos de reeducació, tindrà 23 centres que s'espera que estiguin operatius abans del gener del 2007.

Actualitzat
Dels 23 centres de reeducació viària gestionats pel RACC, tres estaran a les comarques de Girona, 13 a la de Barcelona, tres a Tarragona i quatre més a Lleida. De moment, els centres ubicats a les ciutats de Barcelona, Tarragona, Lleida, Mataró i Sabadell ja estan a punt per impartir les classes. Tot i això, el RACC no té previst iniciar els cursos de reeducació viària fins que no hagi passat el mes de setembre, ja que els tràmits administratius per a les sancions de reducció de puntuació no són immediats.

El moment d'inici de les classes és l'esperat per la Federació d'Autoescoles de Catalunya (FAC). Segons el seu portaveu, David García, l'organització estarà vigilant i en cas que no es compleixin les condicions del concurs públic es denunciarà" davant l'administració. Tot això perquè la FAC no està d'acord amb l'adjudicació dels centres al RACC. De fet, la Federació ja va presentar fa tres mesos un contenciós administratiu contra la decisió d'adjudicar únicament al RACC la gestió d'aquests cursos.

El portaveu de la FAC ha assegurat que "ara per ara el RACC no està completament preparat", però que controlaran el compliment de les condicions dels centres quan comencin a impartir-se els primers cursos. El carnet per punts també ha rebut crítiques, García considera que la llei es modificarà perquè entén que és "precipitada". En aquest sentit, el president de la federació s'ha mostrat esperançat a poder incorporar a les autoescoles els cursos de reeducació viària a través d'aquestes modificacions.

Cursos de reeducació

Els conductors que hagin perdut punts però que no hagin de renovar el permís de conducció podran assistir a un curs de 12 hores per recuperar un màxim de 4 punts. També es poden recuperar els punts si transcorren dos anys sense ser sancionats o tres anys en cas que la infracció sigui molt greu.

En canvi, els conductors que hagin de renovar el permís o llicència de conduir per haver perdut tota la puntuació, hauran d'acudir a un curs de reeducació de 24 hores transcorreguts sis mesos des de la notificació de la pèrdua. Aquests cursos consten de dues parts, un comú de catorze hores sobre matèries relacionades amb la cultura de la seguretat viària i una altra de vuit hores de formació individual.

Segons explica el Servei Català de Trànsit les classes incidiran de forma personalitzada en les àrees on el sancionat presenti més carències i podrien incloure testimonis de persones que han patit algun tipus de conseqüència per un accident de trànsit. El curs de recuperació parcial de punts té un cost de 170 euros, mentre que el de recuperació del carnet és de 320.
Anar al contingut