Barcelona

El RACC alerta que la sobreexposició dels cotxes a la calor pot ser perillosa

Amb deu minuts n'hi ha prou perquè la temperatura arribi als 55 graus

RedaccióActualitzat

La sobreexposició dels cotxes a les altes temperatures poden tenir conseqüències perilloses per a persones o animals, encara que s'hi estiguin pocs minuts. Un estudi del RACC desmunta alguns mites i confirma que el color de la carrosseria fa variar molt la temperatura, fins a 20 graus de diferència. En una prova han constatat que després d'estar una hora sota els rajos, el sostre d'un vehicle fosc s'enfila fins als 80 graus, mentre que el d'un clar es queda als 63 graus.

El fet de deixar el cotxe a ple sol és perillós. L'estudi també constata aquest risc, especialment en els vehicles foscos, i sobretot durant els primers 10 minuts d'exposició al sol. Aquest temps és suficient perquè es pugui arribar als 55 graus de temperatura a l'interior i 70 graus centígrads al sostre. Per això, insisteix en la seguretat per als més vulnerables davant possibles cops de calor. Lluís Puerto, director tècnic de la Fundació RACC insisteix que "no podem deixar ni 5 minuts un nen sol a dins del cotxe".

Les proves també ha contradit algun mite. Deixar la finestreta oberta tres dits és una falsa creença, perquè la diferència és només de 2 graus menys de temperatura a dins que a fora, al cap de mitja hora. De tota manera, l'estudi del RACC s'ha fet en un laboratori sense la variable del vent. El que sí que serveix és el para-sol, que pot fer baixar 40 graus la temperatura del taulell i fins a 11 graus l'interior. Altres consells recomanables són obrir les portes perquè es ventili i deixar córrer l'aire calent dels conductes de l'aire condicionat abans d'iniciar el trajecte.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut