Alfredo Pérez Rubalcaba. (Foto: EFE)
Rubalcaba ajorna el debat sobre la seva successió. (Foto: EFE)
Madrid

El PSOE vol tallar de soca-rel el debat sobre la successió de Pérez Rubalcaba al capdavant del partit

El PSOE vol tallar de soca-rel el debat sobre la successió d'Alfredo Pérez Rubalcaba al capdavant del partit. El mateix líder socialista ha assegurat que ara mateix les prioritats del partit són unes altres, després que diversos diaris apunten que el diputat Eduardo Madina està acumulant suports per presentar-se a les primàries del partit.

RedaccióActualitzat
El PSOE vol tallar de soca-rel el debat sobre la successió d'Alfredo Perez Rubalcaba al capdavant del partit. El mateix dirigent socialista ha assegurat que ara mateix les prioritats del partit són unes altres, després que diversos diaris apunten que el diputat Eduardo Madina està acumulant suports per presentar-se a les primàries del partit.

La portaveu del grup parlamentari al Congrés Soraya Rodríguez ha dit que el debat sobre les primàries s'obrirà "quan toqui", tot i que ha recordat que al PSOE "si algú es vol presentar, pot", al contrari del que passa al PP.

Per la seva banda, la diputada socialista Carme Chacón, que va optar al lideratge del partit, considera "molt positiu" el supòsit que el secretari general del grup socialista, Eduardo Madina, es presenti a unes primàries per optar al lideratge del PSOE.

"Això li hauran de preguntar a ell però en qualsevol cas m'ha semblat molt positiu", ha dit Chacón als periodistes abans d'entrar en el ple del Congrés i en ser preguntada per aquesta possibilitat.

I el coordinador dels diputats i senadors del PSC a les Corts, Francesc Vallès, considera que el secretari general del Grup Socialista a la Cambra Baixa és "un gran polític amb un futur brillant" que pot arribar a ser "el que vulgui" en política, però ha recordat que el partit no celebrarà les primàries fins al 2014. De tota manera, Vallès ha afegit que les informacions publicades en aquest sentit "són especulacions i res més".

Quan li han preguntat si una possible candidatura de Madina podria frenar les aspiracions al lideratge del PSOE de la cap de llista del PSC en les últimes generals, Carme Chacón, Vallès no s'ha volgut pronunciar sobre aquest supòsit.
Anar al contingut