Madrid

El PSOE vol impulsar una actualització de la llei de l'avortament

El PSOE vol impulsar una ambiciosa reforma de la llei de l'avortament. L'objectiu dels socialistes espanyols és revisar i actualitzar la legislació vigent al voltant de l'avortament. De fet, es tracta d'un dels debats que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero ha anat ajornant des que va arribar al poder. Els socialistes volen recollir "les experiències més innovadores de les lleis europees d'indicacions i terminis". Ho ha garantit la vicepresidenta primera de l'executiu, María Teresa Fernández de la Vega, que ha dit que el PSOE inclourà entre les seves prioritats la possibilitat de promoure una "reforma avantguardista en la protecció dels drets de les dones", el control de la seva maternitat i la seva salut sexual i reproductiva.

Actualitzat

L'objectiu de l'esmena, tal com es recull al document, és "garantir el dret a la salut sexual i reproductiva de la tota la població i molt especialment de les dones". Això passa per incloure "el dret al control de la maternitat" a través de la informació i de l'ús dels mètodes anticonceptius, de manera que es redueixi el nombre d'embarassos no desitjats.

"Considerem que és necessària la revisió i actualització de la legislació sobre l'avortament, després de 23 anys de la seva entrada en vigor, pels profunds canvis socials i medicocientífics que han tingut lloc durant aquesta etapa i els avenços aconseguits en matèria dels drets de les dones", diu el text.

El redactat explica que el PSOE donarà suport a la creació d'un grup d'experts perquè revisin el funcionament d'aquesta llei "i facin una nova proposta per millorar la nostra legislació, recollint les experiències més innovadores de les lleis europees d'indicacions i terminis".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut