Soraya Rodríguez, amb Rubalcaba, durant la compareixença de Rajoy. (Foto: EFE)
Soraya Rodríguez, amb Rubalcaba, durant la compareixença de Rajoy. (Foto: EFE)
Madrid

El PSOE sol·licita la creació d'una comissió per investigar el finançament del PP i els sobresous

Ho ha anunciat la portaveu parlamentària Soraya Rodríguez, que també ha demanat un ple extraordinari i urgent a la cambra per aprovar la creació d'aquesta comissió. Els socialistes espanyols han registrat la petició l'endemà de la compareixença de Rajoy per donar explicacions sobre el "cas Bárcenas".

RedaccióActualitzat
El PSOE ha registrat al Congrés del Diputats una sol·licitud perquè es creï una comissió parlamentària per investigar el finançament del PP i l'hipotètic pagament de sobresous al PP. Ho ha anunciat la portaveu parlamentària socialista, Soraya Rodríguez, que considera que hi ha una "evidència aclaparadora" de la presumpta doble comptabilitat dels populars durant més de vint anys i, a més, sota l'empara d'un finançament il·legal.

També ha assegurat que cal investigar "les possibles retribucions que haurien percebut l'actual president del govern i altres membres rellevants del seu partit mentre tenien la condició de ministres i membres del govern, amb una clara vulneració de llei d'incompatibilitats". Rodríguez també ha ressaltat que els pagaments es feien en efectiu i de manera "totalment opaca".

Rodríguez, que ha afegit que espera que es faci un ple extraordinari i urgent a la cambra per aprovar la creació d'aquesta comissió; una comissió que ha de permetre "conèixer la veritat". Els socialistes espanyols han registrat la petició l'endemà de la compareixença de Rajoy per donar explicacions sobre el "cas Bárcenas".
Anar al contingut