El PSOE recuperaria el segon lloc en intenció de vot, segons el CIS

El PP, que tornaria a guanyar, i Podem perdrien força i el PSOE remuntaria i se situaria a dues dècimes dels de Pablo Iglesias

RedaccióActualitzat

El PP conserva el seu lideratge i tornaria a guanyar les eleccions generals, segons l'últim baròmetre del CIS. Els populars tornarien a guanyar amb un 31,5 per cent dels vots, un punt i mig menys que a l'anterior baròmetre del mes de febrer.

Aquesta baixada en intenció de vot al PP no ha recollit el cas Lezo, l'últim cas de corrupció que afecta els populars, perquè l'enquesta es va fer abans que esclatés l'escàndol, entre l'1 i el 8 d'abril. 

El PSOE, per la seva banda, recupera la segona plaça en pujar un punt i tres dècimes respecte a l'anterior baròmetre i se situa ara en una intenció de vot del 19,9%. L'enquesta es va fer just després que Susana Díaz formalitzés la seva candidatura a liderar els socialistes i que el PP patís la crisi de Múrcia, que va provocar la dimissió del president, Pedro Antonio Sánchez

Units Podem cau fins a la tercera posició i perd dos punts respecte a l'anterior enquesta. És el primer CIS després de l'Assemblea de Vistalegre II, en la qual les tesis d'Íñigo Errejón van ser derrotades. No obstant, una de les confluències, En Comú Podem, continuaria com la primera força a Catalunya, amb un 3,7% de vots.

Ciutadans continuaria com a quarta força a nivell estatal i puja força, dos punts i mig, en intenció de vot. 

Esquerra baixa lleugerament en intenció de vot i el PDeCAT pujaria tres dècimes. 

Cap líder polític aprova

Pel que fa a la valoració dels líders polítics, no n'hi ha cap que aprovi, però qui és més a prop del 5 és Xavier Domènech, mentre que Rajoy continua baixant i no arriba a la franja del 3. Francesc Homs, inhabilitat, tanca una llista a la qual no tornarà.
 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut