Almeria

El PSOE recorda a ETA que no hi ha preu polític per a la pau i que ha de complir les regles de la democràcia

El Partit Socialista ha respost de manera curta però contundent al comunicat d'ETA en què la banda terrorista acusa socialistes i nacionalistes de bloquejar el procés de pau i amenaça de respondre al que ells consideren atacs a l'esquerra abertzale per part de l'Estat i l'administració de justícia. El PSOE recorda que la pau no tindrà mai un preu polític i assegura que ETA "ho sap i ni pot ni ha d'oblidar-ho". En un breu comunicat, també es diu que la política en democràcia la fan els partits polítics i que això exclou ETA, per ressaltar que si vol hi ha unes regles que pot complir.

Actualitzat

El secretari de Política Autonòmica del PSOE, Alfonso Perales, ha estat l'encarregat de llegir el breu comunicat dels socialistes en una roda de premsa des d'Almeria en la qual no ha admès preguntes. El comunicat socialista de resposta a ETA resumeix, segons Perales, la resolució ja aprovada en el Congrés fa un any sobre una possible fi dialogada de la violència i llança dos missatges molt clars a l'organització terrorista.

Per una banda reitera -tot i que la declaració ressalta que ETA ja ho sap- que la pau no tindrà mai un preu polític. Per altra banda, es destaca que la política en democràcia la fan els partits polítics a través dels representants elegits democràticament pels ciutadans. Això, segons el PSOE, exclou ETA. En aquest sentit, el text diu que hi ha unes "regles molt clares" per intervenir en democràcia i afegeix que "qui hi vulgui participar, ja sap què ha de fer, complir aquestes regles".

Perales ha aprofitat per expressar públicament la ferma voluntat del PSOE de seguir treballant per aconseguir la fi del terrorisme perquè "les ganes de pau dels ciutadans bascos i de la resta dels espanyols estan molt per damunt de qualsevol comunicat de la banda terrorista ETA".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut