Madrid

El PSOE qualifica els resultats de "gran victòria"

El primer a comparèixer per part del PSOE per celebrar el triomf electoral ha estat el secretari d'Organització dels socialistes espanyols, José Blanco, que ha donat les gràcies per "una gran victòria" que ha atribuït "a l'èxit de les nostres polítiques". Per Blanco, la victòria suposa "un rebuig a l'estratègia política basada en la crispació i en la deslleialtat". El polític socialista ha emplaçat els presents a la seu del carrer Ferraz de Madrid a una pròxima compareixença del candidat del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, abans d'acomiadar-se amb un "bona nit i bona sort".

Actualitzat

"Avui sabem que el canvi ha valgut la pena i avui sabem que continuarà els pròxims quatre anys", ha insistit Blanco, que ha garantit que l'Espanya de l'any 2012 serà millor que la del 2008.

Així, Blanco ha dit que la victòria suposa el "triomf del diàleg, el respecte a la pluralitat" i un triomf també "de tots els militants i simpatitzants del PSOE", als quals Blanco ha agraït l'esforç, l'entusiasme i fortalesa amb què ha defensat les idees i la política socialista durant els darrers anys.

També ha comparegut, en aquest cas davant la premsa, la vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, que ha recordat l'exregidor socialista Isaías Carrasco, assassinat divendres. En aquest sentit, la candidata socialista per València ha subratllat que tots els demòcrates "compartim la determinació de no plegar-nos mai davant la violència".

Per això, De la Vega ha celebrat "l'exemple de maduresa cívica i convicció democràtica" que han donat en la jornada d'avui els espanyols, que s'ha desenvolupat sense incidents.

Dels resultats, la vicepresidenta ha destacat que haurien de permetre "més marge" tant per governar com a l'hora de buscar acords. Això sí, De la Vega ha destacat que el PSOE és un partit de "consens, d'acord i de diàleg", que així ha estat en el passat i així serà en aquesta legislatura.

Anar al contingut