Madrid

L'oposició fa un front comú per evitar que la reforma del TC es tramiti de forma urgent

La majoria dels grups s'han sumat a una proposta del PSOE contra la iniciativa del PP

RedaccióActualitzat

Front comú de l'oposició contra la reforma del Tribunal Constitucional impulsada pel PP. La majoria dels grups del Congrés dels Diputats han signat aquest matí un escrit promogut pels socialistes contra la tramitació exprés de la proposta de reforma del Tribunal Constitucional plantejada pel PP, una proposta que serviria perquè aquesta institució pogués sancionar qui no acati les sentències. Els socialistes volen que la tramitació es faci per la via ordinària.

El text que porta la signatura del Grup Socialista, CDC, UDC, l'Esquerra Plural, el PNB, UPyD, la Coalició Canària i Compromís defensa que el president del Congrés, Jesús Posada, no té facultats per qualificar com a urgent la proposició de llei sense sotmetre-la al criteri de la Mesa, i assegura que es tracta d'una proposta "que no es pot considerar preferent respecte a la resta d'iniciatives presentades per altres grups" i que encara no han estat qualificades.

Aquest és un primer pas per expressar el seu rebuig frontal a la reforma. La diputada del PSOE, Magdalena Valerio, ha explicat que "tots els grups parlamentaris de la cambra s'oposen a una cosa que vol perpetrar el Partit Popular, en aquest cas, un abús més de la seva majoria absoluta que, per descomptat, ja l'exerceix amb un absolut absolutisme utilitzant el president del Congrés que, evidentment, és el president de tots els grups parlamentaris". Segons la diputada socialista: "Es tracta d'un atac greu a la democràcia, a la divisió de poders, i a un punt essencial que és el respecte del funcionament del poder legislatiu en un país, la Constitució ho diu clarament, que és un estat social i democràtic de dret."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut