Madrid

El PSOE presentarà una esmena a la totalitat de la LOMCE i la recorrerà al Tribunal Constitucional

El portaveu d'Educació dels socialistes, Mario Bedera, ha explicat que, si el projecte de llei no es modifica durant el tràmit parlamentari, els socialistes hi interposaran un recurs d'inconstitucionalitat.

RedaccióActualitzat
El grup socialista al Congrés dels Diputats ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat contra el projecte de Llei de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) i que, si no es modifica en el tràmit parlamentari, interposarà un recurs d'inconstitucionalitat. El portaveu d'Educació dels socialistes, Mario Bedera, ha explicat que la tramitació parlamentària i l'esmena a la totalitat serviran per visualitzar una altra vegada "la solitud de la majoria absoluta" del PP, que "no ha parlat ni pactat amb ningú".

Segons l'opinió de Bedera, cada esborrany del ministeri "ha empitjorat l'anterior" i ha criticat especialment que l'assignatura de religió computi per al càlcul de les notes mitjanes dels alumnes, i ha preguntat a l'executiu "com millorarà l'ocupació, això". Pels socialistes, aquestes qüestions són "l'atac més gran a la neutralitat de l'estat" i tenen "el tuf de l'Alianza Popular de Manuel Fraga" per tornar "als anys 70" amb la recuperació de la revàlida i el foment de la segregació de nens i nenes a les aules.

El portaveu socialista a la comissió parlamentària d'Educació ha anunciat que el PSOE té la intenció de promoure juntament amb la resta de grups parlamentaris que la tramitació del projecte de llei inclogui la compareixença dels col·lectius representatius del sector educatiu.
Anar al contingut