Madrid

El PSOE presentarà al PP una proposta per acabar amb la corrupció urbanística

Els últims escàndols urbanístics que han esquitxat diversos càrrecs públics de l'administració han portat el PSOE a proposar al PP mesures per acabar amb la corrupció. El secretari d'Organització, José Blanco, ha anunciat que dilluns que ve traslladarà una proposta al PP de "tolerància zero" amb tots els càrrecs públics que estiguin implicats en algun escàndol d'aquest tipus. Per la seva banda, Esquerra Unida ha demanat un pacte d'estat anticorrupció.

Actualitzat

Els socialistes volen allargar la mà al Partit Popular per arribar a un acord mutu que permeti posar fi a la corrupció urbanística. Blanco ha anunciat que el seu partit formularà una proposta als populars per acabar amb el problema, anant "a per totes caigui qui caigui". Per la seva banda, el líder d'IU, Gaspar Llamazares, ha reclamat al govern "un pacte d'estat anticorrupció".

Per Blanco, aquesta iniciativa "contrasta amb l'actitud del PP", que "manté els seus regidors, tot i veure's afectats per presumptes especulacions urbanístiques".

El número 2 del PSOE ha manifestat que la situació actual de corrupció "és conseqüència d'un urbanisme salvatge alimentat durant els anys de govern del PP a partir de la modificació de la llei del sòl" .

D'aquesta manera, i davant la "debilitat" que té l'Estat davant la corrupció urbanística, es pretén reforçar els mitjans de què disposa la Fiscalia Anticorrupció. L'objectiu és crear una fiscalia especial amb la finalitat de llluitar contra els delictes mediambientals i urbanístics.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut