Madrid

El PSOE obté només el suport del PP per aprovar el Fons d'Ajuts bancaris

El PSOE ha aconseguit sumar i, fent malabarismes, ha pogut tirar endavant dues propostes molt importants donada la situació econòmica actual. Gràcies als vots del PP, els socialistes han tirat endavant el decret llei per regular la reordenació del sistema financer i la creació del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). Sense sorpreses d'última hora, el Congrés ha donat llum verda també al sostre de despesa pública per al 2010 gràcies a les abstencions de CiU, IU-ICV i el BNG.

Actualitzat
Hi han votat en contra el PP, el PNB, ERC i Unió Progrés i Democràcia. El PSOE només ha aconseguit el suport d'UPN i Coalició Canària.

Aquesta era la segona votació al Congrés després que el Senat rebutgés el seu impuls ara fa una setmana. El ple de la cambra baixa ha donat així el vistiplau al govern perquè situï el sostre de despesa en els 182.000 milions d'euros per al 2010 i marqui els objectius d'estabilitat pressupostària entre el 2010 i el 2012.

Els socialistes també han pogut tirar endavant, amb l'únic suport del principal partit de l'oposició, la creació del Fons per a la Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). CiU, ERC, el PNB i el BNG hi han votat en contra.

La Generalitat de Catalunya analitza exhaustivament l'àrea d'actuació d'aquest fons. El conseller d'Economia, Antoni Castells, va mostrar seriosos dubtes davant la creació del FROB, que podria envair competències de la Generalitat. "S'està estudiant el reial decret i s'obrarà en conseqüència", va afirmar el titular d'Economia.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut