Madrid

El PSOE obre la porta a tramitar la reforma laboral com a projecte de llei

El PSOE està disposat a tramitar la reforma laboral com a projecte de llei, cosa que permetria introduir modificacions al text els pròxims mesos. Els socialistes han obert la porta a aquesta possibilitat de cara a buscar més consens sobre la reforma. Això en retardaria l'aprovació definitiva, que seria a la tardor, però no pas l'entrada en vigor. La nova normativa, que s'aprovarà dimecres, serà vigent des que es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat.

Actualitzat
La secretària d'Organització del PSOE, Leire Pajín, ha recordat que la "pràctica habitual" a l'estat espanyol ha estat la tramitació de les reformes laborals com a projectes de llei. De fet, només es va aprovar per decret la que va fer el govern del PP l'any 2002. I també serà així amb l'aprovació de la reforma que promou ara el govern socialista, dimecres d'aquesta setmana.

El decret es convalidarà al Congrés dels Diputats el 22 de juny i el PSOE ha deixat entreveure que tramitarà la reforma com a projecte de llei, és a dir, obert a futures modificacions que es negociïn amb els grups, que ja estan en marxa

"Quan t'asseus a negociar en una taula, si tens voluntat política, no et tanques a res 'a priori'", ha explicat Pajín, que ha matisat que l'executiu socialista prendrà la "decisió final" un cop hagi escoltat tots els grups.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut