Madrid

El PSOE no vol "la versió de Rajoy, sinó la veritat" sobre el "cas Bárcenas"

La vicepresidenta del PSOE, Elena Valenciano, ha lamentat que el president del govern Mariano Rajoy hagi decidit comparèixer pressionat per l'amenaça de moció de censura que li havia plantejat els socialistes. Valenciano creu que Rajoy va tard i ha anunciat que, digui el que digui en la seva compareixença, el seu partit li demanarà que dimiteixi.

RedaccióActualitzat
L'anunci del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, confirmant que compareixerà al Congrés per donar la seva "versió" sobre el "cas Bárcenas" ha estat rebut pel principal partit de l'oposició com una mostra que el president va "tard, malament i a contracor".
 
Així s'ha expressat la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, en una roda de premsa en què no ha dubtat a atribuir la decisió de Rajoy a l'amenaça de moció de censura que li havia plantificat el seu partit. El president espanyol ha parlat de compareixença a petició pròpia, la qual cosa, per Valenciano, és un "eufemisme".
 
Valenciano creu que Rajoy havia d'haver donat explicacions abans i li retreu que hagi actuat a remolc de les informacions que s'han anat sabent en relació amb el "cas Bárcenas". El PSOE té clar que per aquest comportament li demanaran la dimissió al president del govern més enllà del que pugui explicar a la compareixença al Congrés.
 
Sigui el que sigui que expliqui, la número dos del PSOE ha avisat a Rajoy que "no volem la seva versió, sinó la veritat. Perquè fins ara totes les explicacions que ha donat no coincideixen amb la realitat".
 
IU també vol la veritat
 
El coordinador general d'Esquerra Unida, Cayo Lara, s'ha expressat en els mateixos termes. Diu que vol la veritat i que Rajoy aprofiti el ple per posar punt final "a les mentides" que, segons ha dit, "han sembrat" els populars sistemàticament des que va esclatar el "cas Bárcenas" fins que "l'han convertit en el cas del govern del PP", ha dit.
 
Lara també és del parer que Rajoy s'havia d'haver explicat abans tot i que reconeix que "més val tard que mai". El líder l'IU atribueix la decisió a la "pressió pública de la societat espanyola, inclús un percentatge molt elevat de votants del PP", i també per "la lamentable imatge que està donant el govern a l'estranger", com han posat de manifest diversos mitjans internacionals.

Duran creu que no n'hi haurà prou
 
El portaveu de Convergència i Unió al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, se n'ha alegrat, perquè, tal com ha recordat Cayo Lara-, "val més tard que mai".
 
Amb tot, Duran creu que no n'hi haurà prou amb aquesta compareixença perquè sospita que les informacions sobre el "cas Bárcenas" encara no han acabat. "És possible que surtin més notícies sobre les quals hagi de donar més explicacions", ha dit el portaveu de CiU.
 
Anar al contingut