Madrid

El PSOE no preveu una nova reunió entre Sánchez i Iglesias

Ho ha assegurat el portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, després que Podem ha demanat una entrevista prèvia d'Iglesias amb el líder del PSOE com a condició per començar a negociar un acord de govern

RedaccióActualitzat

L'estira-i-arronsa entre el PSOE i Podem passa per un nou capítol. Pedro Sánchez no preveu reunir-se amb Pablo Iglesias als pròxims dies. Ho ha assegurat el portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, responent d'aquesta manera al líder de Podem. Iglesias va demanar aquest dilluns una reunió amb Sánchez abans de dijous, que és quan el secretari general del PSOE s'entrevistarà amb Alberto Garzón, d'Esquerra Unida. El líder de Podem va posar aquesta condició per començar una negociació sobre un acord de govern. Recordem que Iglesias ha fet una contraoferta al PSOE per formar govern, amb el referèndum a Catalunya com a punt "imprescindible".

Antonio Hernando ha explicat que la trobada entre Sánchez i Iglesias ja es va fer fa uns dies i que ara és el moment que es posin a treballar els equips dels dos partits per negociar els documents que han presentat. "La iniciativa correspon al PSOE i han de ser les comissions les que es posin a treballar", ha remarcat el dirigent socialista, que contactarà avui mateix amb el número dos de Podem, Íñigo Errejón, per intentar convocar una reunió "com més aviat millor" i "no perdre un minut més", de cara a la investidura fixada pel dos de març.

Però, segons fonts de Podem, Errejón pensa reiterar a Hernando que no hi haurà negociació amb el PSOE si Sánchez evita reunir-se abans amb Iglesias i continua negociant amb Ciutadans.

Enmig d'aquest embolic, Antonio Hernando ha volgut deixar clar un cop més que no volen sentir parlar del referèndum de Catalunya que defensa Podem: "La nostra posició és definitiva, meridiana, nítida i clara, i així ho traslladarem a Podem."

Trontolla doncs el suport d'Iglesias a Sánchez i encara més la possible abstenció de Democràcia i Llibertat a la investidura del líder del PSOE. Aquest matí, Francesc Homs ha advertit a "Els matins" de TV3 que si els socialistes volen l'abstenció, hauran de permetre un referèndum a Catalunya. Pedro Sánchez es reuneix aquesta tarda amb els representants d'ERC i Democràcia i Llibertat al Congrés dels Diputats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut