Carme Chacón en una imatge d'arxiu.
L'exministra de Defensa Carme Chacón
Madrid

El PSOE multa amb 600 euros Carme Chacón i els 13 diputats del PSC que van trencar la disciplina de vot

El grup socialista imposa la multa per trencar la disciplina de vot en la proposta sobre el dret a decidir. Entre els sancionats figuren José Zaragoza, exnúmero dos del PSC i fins ara a la direcció del grup socialista, Teresa Cunillera, membres de la Mesa del Congrés, Francesc Vallès, coordinador dels diputats i senadors del PSC, i diversos portaveus d'àrea del Grup Socialista.

RedaccióActualitzat
La direcció del grup socialista ha acordat sancionar amb una multa de 600 euros a la diputada del PSC Carme Chacón i als seus  tretze companys per trencar la disciplina de vot a l'hora de decantar-se al Congrés dels Diputats sobre el dret a decidir.

Entre els sancionats figuren José Zaragoza, exnúmero dos del PSC i ara a la direcció del grup socialista, Teresa Cunillera, membres de la Mesa del Congrés, Francesc Vallès, coordinador dels diputats i senadors del PSC, i diversos portaveus d'àrea del Grup Socialista.

Les últimes ruptures de la disciplina de vot en el Grup Socialista, entre les que hi ha la que va protagonitzar en diverses ocasions l'exsecretari general de Comissions Obreres Antonio Gutiérrez, les multes també van ser de 600 euros. També en la passada legislatura, Juan Antonio Barrio, d'Esquerra Socialista, va rebre una multa de 300 euros, i això que va al·legar que el seu vot havia estat un error.

Tot i això, la direcció del PSOE descarta una ruptura amb el PSC, tal com havien suggerit alguns diputats com Alfonso Guerra. L'argument de pes que donen és que per al PSOE seria molt difícil tornar a governar a Espanya durant molt temps sense el vot català. "Sense els vots socialistes d'Andalusia i Catalunya, el PSOE no tornaria a governar en una generació a Espanya", assegurava un membre de la direcció socialista.

Aquesta visió no ha estat compartida per diputats com l'andalús José Martínez Olmos, que ha advocat per dialogar "sense límits" amb el PSC per arribar a un acord perquè, en cas contrari, "la ruptura serà inevitable" i aquesta seria negativa per als dos partits, però per al català comportaria un "suïcidi".

Altres membres de la direcció federal han descartat l'opció de la ruptura al·legant que suposaria dividir el vot socialista de Catalunya i han deixat clar que la via és la de la negociació i la revisió dels acords pels quals es regeixen les relacions dels dos partits .

El mateix opinen diputats pertanyents al PSC, que veuen pràcticament impossible la ruptura, ja que consideren que si no ha passat en més de 30 anys de relació amb el PSOE, tampoc tindrà lloc ara.
Anar al contingut