Madrid

El PSOE manté la pressió a Podem hores abans d'un segon debat d'investidura amb poques opcions d'èxit

Després del debat, Mariano Rajoy té la intenció de proposar al candidat socialista un acord per formar una gran coalició

RedaccióActualitzat

Segon intent aquest vespre de Pedro Sánchez per convertir-se en president del govern espanyol. Serà a partir de dos quarts de set al Congrés dels Diputats. Aquesta vegada, el candidat socialista en tindria prou amb majoria simple, però res no fa pensar que Podem canviï el signe del seu vot, i el PP ja ha anunciat la seva negativa. Tothom, doncs, ja pensa en les negociacions de la setmana vinent.

En tot cas, Pedro Sánchez vol esgotar fins a l'últim moment totes les possibilitats abans del segon debat d'investidura. En un article a "El Periódico", el líder del PSOE es dirigeix novament a Podem i li diu que opti per "progrés o Rajoy". "La lògica del canvi implica coherència entre el que es diu i el que es fa. Podem no pot dir que vol el canvi i votar per impedir-lo", remarca Sánchez.

Per la seva banda, César Luena, número 2 dels socialistes, ha assegurat aquest matí, dirigint-se a Podem, que encara estan a temps de sumar-se a un govern de canvi que faci fora el PP. Luena ha recordat que Podem governa en alguns llocs gràcies al suport dels socialistes.

Tot i això, el cert és que les referències de Pablo Iglesias als GAL durant el govern de Felipe González han distanciat encara més el PSOE i Podem. El mateix González es preguntava aquest dijous per què Iglesias té "aquesta càrrega de ràbia i d'odi", després que durant el debat d'investidura el líder de Podem l'acusés d'estar "tacat de calç", en referència a la presumpta relació de González amb els GAL. Per cert, que l'expresident del govern espanyol va coincidir amb Pedro Sánchez en un acte a l'Institut Cervantes de Madrid, en un homenatge al novel·lista Gabriel García Márquez.

Iglesias no va trigar a respondre González. Ho va fer amb un parell de tuits:
 

Pel que fa al PP, Mariano Rajoy ja ha anunciat que, a partir de demà, oferirà als socialistes i Ciutadans un govern de coalició presidit per ell, que el PSOE ha reiterat en diferents ocasions que no acceptarà. Els populars volen reunir-se amb el PSOE tan aviat com sigui possible i, després del previsible fracàs de Pedro Sánchez, Rajoy mourà fitxa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut