El portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Madrid, Antonio Miguel Carmona (Reuters)
El portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Madrid, Antonio Miguel Carmona (Reuters)
Madrid

El PSOE madrileny destitueix Antonio Carmona i nomena Purificación Causapié nova portaveu municipal

Causapié, número dos en la llista dels socialistes madrilenys el 24 de maig, substitueix Carmona com a cap visible del grup municipal a l'Ajuntament

Actualitzat

La Comissió Permanent de l'Executiva del PSOE madrileny ha nomenat la regidora Purificación Causapié portaveu municipal a l'Ajuntament de Madrid. Causapié, número dos en la llista dels socialistes madrilenys el passat 24 de maig, substitueix el cap de llista, Antonio Miguel Carmona, que va obtenir uns resultats discrets en els comicis municipals. Els socialistes van quedar en tercer lloc, darrere del PP i Ahora Madrid, i amb els seus vots van investir Manuela Carmena com a alcaldessa.

El secretari d'Organització de la federació madrilenya del PSOE, Enrique Rico, ha anunciat el canvi en roda de premsa, després d'una tarda moguda a la seu regional del partit. A mitja tarda, Carmona ha explicat que havia rebutjat l'oferta del partit per ser senador a canvi de deixar el consistori: "Jo no tinc preu", ha proclamat.

En declaracions als mitjans de comunicació després de reunir-se amb la flamant secretària general edls socialistes madrilenys, Sara Hernández, ha assegurat que continuarà "lluitant" per mantenir-se com a portaveu municipal. Carmona, a més, ha advertit del risc de "divisió" i "ruptura interna" que hi ha a la federació madrilenya dels socialistes.

Rico ha indicat que Causapié és "la persona adequada" per dirigir el grup municipal en aquesta "nova etapa" i que la decisió s'ha pres "mirant" als ciutadans de Madrid i en al línia del procés de "renovació" del partit.

Anar al contingut