Brussel·les / Madrid

El PSOE insta Díaz de Mera a entregar la seva acta d'eurodiputat després que es negués a declarar en el judici de l'11-M

La portaveu adjunta del PSOE al Parlament Europeu, Elena Valenciano, ha reclamat a l'exdirector general de la Policia i eurodiputat del PP, Agustín Díaz de Mera, que renunciï al seu escó per haver "mentit" i "obstruït" la tasca del tribunal que jutja els atemptats de l'11-M. D'altra banda, el secretari general de la Confederació Espanyola de Policia (CEP), Ignacio López, ha exigit al funcionari que suposadament va informar Díaz de Mera de les vinculacions entre ETA i els islamistes que "faci un pas endavant" i "surti a la llum pública".

Actualitzat

Tant el PSOE com la CEP han fet aquestes peticions després que en la sessió de dimecres del judici que se segueix a l'Audiència Nacional Díaz de Mera es negués a revelar la font que va informar-lo de l'existència d'un document secret que recollia aquestes suposades vinculacions, la qual cosa va provocar que el tribunal el multés i ordenés obrir una investigació en contra d'ell per desobediència.

Valenciano ha declarat davant dels periodistes que "pel bon nom" del Parlament "Díaz de Mera pensi seriosament a abandonar la seva acta d'eurodiputat", ja que "amb la seva actitud" està "incomplint clarament el mandat pel qual estem obligats els diputats" a la cambra de Brussel·les.

Des del CEP s'emmarca la negativa de Díaz de Mera en el "temor reverencial que hi ha a les represàlies administratives" en els casos en què "algú es mostra dissident de la teoria oficial", i ha afegit que si el funcionari en qüestió té algun tipus de por, la CEP "es presta encantada a facilitar-li tot tipus de cobertura per garantir-li la seva seguretat".

Per útim, el Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha expressat el seu convenciment que la persona o persones que van informar Díaz de Mera sobre les suposades vinculacions entre ETA i l'11-M "no li van dir la veritat". El SUP també considera Díaz de Mera "el millor director general" que han tingut els policies.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut