Jordi Pujol a la Comissió d'Afers Institucionals.
Jordi Pujol a la Comissió d'Afers Institucionals.
Madrid

El PSOE i Ciutadans presenten davant la fiscalia una demanda contra Pujol per presumpte frau fiscal i blanqueig de capitals

Les denúncies arriben arran de la confessió de l'expresident sobre la fortuna no declarada a l'estranger i després de la seva compareixença al Parlament

RedaccióActualitzat

El PSOE i Ciutadans han presentat per separat dues demandes contra l'expresident Jordi Pujol davant la Fiscalia General de l'Estat per presumpte frau fiscal i blanqueig de capitals. Els diputats de Ciutadans Albert Rivera i Carina Mejías han presentat la seva denúncia, segons justifiquen, arran de la confessió de l'expresident sobre la fortuna no declarada a l'estranger i després de la seva compareixença al Parlament perquè consideren que Pujol no ho ha explicat tot i tapa delictes. Segons Rivera, "hi ha indicis de corrupció política i del 3% del 'cas Palau'".

Els socialistes, que han presentat la seva demanda passades les nou del matí, també diuen que ho han fet després de la compareixença de divendres passat de l'expresident al Parlament, que han qualificat de poc respectuosa. També consideren que hi ha indicis suficients per portar l'expresident als tribunals.

La denúncia dels socialistes i Ciutadans se suma a la d'altres forces polítiques, com Iniciativa, Guanyem i Podemos, que van presentar una denúncia conjunta. UPyD també ha anunciat que denunciarà l'expresident.

Anar al contingut