Sevilla

El PSOE guanya a Andalusia repetint resultats i Podem irromp amb força

El PSOE obté 47 escons; el PP queda com a segona força, amb 33; Podem irromp al Parlament andalús amb 15; Ciutadans n'obté 9, i Esquerra Unida es queda amb 5

RedaccióActualitzat

El PSOE guanya les eleccions andaluses, però ho fa amb un dels seus pitjors resultats històrics i haurà de pactar per governar. El partit de Susana Díaz obté 47 escons, a set de la majoria absoluta. Repeteix els resultats dels seu antecessor, José Antonio Griñán.

El PP queda com a segona força, però protagonitza una gran davallada: perd 17 escons i mig milió de vots. Manuel Moreno obté 33 diputats.

Podem fa bones les enquestes i irromp amb potència al Parlament andalús. La formació liderada per Teresa Rodríguez esberla el bipartidisme, amb 15 escons.

Ciutadans també entra a la càmera andalusa, però amb menys força del que li donaven les enquestes. Juan Marín liderarà un grup de 9 diputats.

Esquerra Unida tanca la representació amb 5 escons. Són 7 menys dels que tenia el 2012, però la formació que lidera Antonio Maíllo ha aconseguit rebatre algunes enquestes que els deixaven sense diputats.

No entren al Parlament andalús ni UPyD, la formació de Rosa Díez, ni el Partit Andalusista.

La majoria absoluta a Andalusia se situa en els 55 diputats. Els resultats deixen un panorama complicat pel que fa als pactes electorals. Cap partit no arriba a la majoria absoluta i el PSOE ja no suma amb els seus aliats a la passada legislatura, Esquerra Unida.

Normalitat amb una participació a l'alça

La jornada electoral s'ha desenvolupat amb normalitat i amb una participació a l'alça. Ha anat a votar el 64% del cens. Això són quatre punts més que a les últimes eleccions, el 2012. Llavors es va registrar la participació més baixa en unes eleccions andaluses, un 60,7%.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut