Sondeig d'Ipsos per a la CCMA

El PSOE fregaria la majoria absoluta

El PSOE guanyaria clarament les eleccions generals i fregaria la majoria absoluta, segons el sondeig a peu d'urna que l'empresa Ipsos ha fet per als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Els socialistes obtindrien entre 172 i 176 escons, davant dels 164 d'ara fa tres anys. El PP pràcticament repetiria els resultats del 2004 i obtindria entre 148 i 152 escons. La resta de forces polítiques perdrien vots.

Actualitzat
L'alta participació registrada en aquesta jornada electoral hauria afavorit les dues principals forces polítiques, especialment el PSOE, que fregaria la majoria absoluta i obtindria entre 172 i 176 escons, i superaria els 164 que va obtenir ara fa quatre anys. El PP es quedaria pràcticament igual i repetiria els 148 escons del 2004 o milloraria resultats fins als 152 escons.

La bipolarització de la campanya electoral s'hauria traduït en vots a les urnes. Així, les dues principals forces polítiques guanyarien representació en detriment de les altres formacions. ERC i IU podrien perdre el seu grup al Congrés.

La majoria de la resta de forces polítiques amb representació al Congrés dels diputats perdrien suport dels votants i algunes, fins i tot, es quedarien per sota dels cinc escons necessaris per tenir-hi grup propi. Així, CiU es mantindria com a tercera força política a la cambra -entre 9 i 11 escons, davant dels 10 que tenia actualment-. EAJ-PNB repetiria resultats i es podria mantenir amb 7 escons o perdre'n un i quedar-se amb 6. ERC, que el 2004 va passar d'1 a 8 escons, baixaria considerablement i podria perdre el seu grup parlamentari al Congrés i quedar-se amb entre 3 i 4. IU seria un dels grans perdedors de la jornada i també perdria el seu grup en perdre 3 escons i quedar-se únicament amb 2. El BNG es quedaria amb 1 o 2 escons, CC amb 3 i UPyD amb 1. NA-BAI podria mantenir l'escó que té actualment o perdre'l. EA podria o no entrar a l'hemicicle amb 1 escó.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut