De Cospedal, a la seu del govern manxec. (Foto: EFE)
De Cospedal, a la seu del govern manxec. (Foto: EFE)
Madrid

El PSOE exigeix la dimissió de De Cospedal arran de la investigació al seu marit

El PSOE exigeix la dimissió de la presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, després que la fiscalia ha obert diligències contra el seu marit per un suposat cas de corrupció. El ministeri públic investiga si Ignacio López del Hierro va cometre un delicte en acceptar un sou de 7.000 euros al mes d'una entitat bancària sense tenir cap feina assignada.

RedaccióActualitzat
El PSOE reclama la dimissió de la presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, després que la fiscalia ha obert una investigació penal per un suposat cas de pagaments irregulars contra el seu marit, Ignacio López del Hierro. L'acusen d'haver cobrat 7.000 euros al mes per una feina inexistent en una filial del banc Liberbank.

La vicepresidenta dels socialistes a Castella-la Manxa, Cristina Maestre, demana la compareixença immediata de De Cospedal al Parlament regional per explicar "si és cert que el seu marit cobrava de l'antiga CCM 7.000 euros per no fer res, des de quan està cobrant, quants diners ha cobrat i si és cert que es va acomiadar el director general d'aquesta entitat perquè es va negar a pagar al seu marit per treballs que no havia fet".

Segons "El Mundo", la demanda contra Ignacio López del Hierro la van presentar un delegat de Comissions Obreres de Cantàbria i un treballador de Liberbank, i ara la fiscalia estudia si hi ha indicis dels delictes d'apropiació indeguda i falsedat documental. Si es confirma, presentarà la querella pertinent.
Anar al contingut