Rato visita el ministre Fernández Díaz al seu despatx
Rato visita el ministre Fernández Díaz al seu despatx
Madrid

El PSOE exigeix a Fernández Díaz que aclareixi la reunió que va tenir al seu despatx amb Rato

Interior admet la reunió entre Fernández Díaz i Rato però al·lega que el ministeri no investiga l'exvicepresident

RedaccióActualitzat

El PSOE exigeix al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que doni explicacions "immediates" i aclareixi per què va rebre Rodrigo Rato, "un presumpte delinqüent", el 29 de juliol al seu despatx del ministeri.

La secretària general adjunta del grup socialista al Congrés, Isabel Rodríguez, ha dit també que demanaran la compareixença del ministre perquè aclareixi si té com a costum reunir-se amb altres delinqüents, o presumptes, o només amb aquells que van formar part de l'executiu del PP.

Si no explica les "poderoses raons" per què es va reunir amb Rato, hauria, segons la seva opinió, de "fer les maletes" i dimitir o ser cessat.

"A casa seva que rebi tots els presumptes delinqüents que vulgui", ha assenyalat en declaracions als periodistes a la seu de Ferraz la dirigent socialista després d'afirmar que, si vol rebre tots els presumptes delinqüents del PP, "en té per estona, perquè passarà el mes d'agost i no haurà acabat de rebre'ls tots".

Si era una conversa personal hauria d'haver-la tingut al seu domicili, ha recalcat Rodríguez, en recordar que el ministre és el responsable de les forces de seguretat de l'Estat i, per tant, ha de mostrar "una mica de respecte i dignitat cap al que representen les institucions".

També UPyD ha anunciat que sol·licitarà la compareixença del ministre perquè expliqui els motius pels quals va mantenir aquesta entrevista amb l'expresident de Bankia i exmembre del govern de José María Aznar.

Segons alguns mitjans, Fernández Díaz va mantenir la reunió amb Rato el passat 22 de juliol, hores abans d'acudir a declarar pel "cas Bankia", en lloc del dia 29.

Anar al contingut