El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, reclama que la ministra de Sanitat comparegui al Congrés per aclarir la qüestió del copagament (R…
El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, reclama que la ministra de Sanitat comparegui al Congrés per aclarir la qüestió del copagament (Reuters)
Madrid

El PSOE es queixa de la "falta de rigor" de Montserrat sobre el copagament farmacèutic

Els socialistes reclamen la compareixença de la ministra de Sanitat al Congrés perquè expliqui la proposta d'"ajustament" del copagament

RedaccióActualitzat

El PSOE reclama a la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, que aclareixi al Congrés la seva proposta sobre el copagament farmacèutic. El portaveu socialista en la cambra baixa, Antonio Hernando, ha lamentat la falta de "rigor" de l'executiu espanyol i, concretament, de Montserrat a l'hora d'explicar aquesta proposta. "Demano al govern i a la ministra una miqueta de rigor", ha dit Hernando a Onda Cero.

Aquest dilluns, la titular de Sanitat va anunciar que volia augmentar el copagament farmacèutic per als jubilats que cobren prensions més altes. Al cap d'unes hores, però, la ministra afirmava en el seu compte de Twitter que "no és cert" que vulgui fer pagar més als jubilats que cobren més de 18.000 euros l'any.

L'endemà d'aquesta rectificació de Dolors Montserrat, el Grup Parlamentari Socialista ha registrat una petició perquè comparegui al Congrés per informar sobre aquest assumpte. "El PSOE no és favorable als copagaments ni a l'increment, i ens hi hem oposat moltes vegades", ha remarcat Antonio Hernando. I ha afegit sobre la ministra que, "en lloc d'explicar-se a través de 150 caràcters, ho pot fer en una sessió extraordinària a la Comissió de Sanitat i dir als pensionistes que estiguin tranquils i explicar què pretén fer amb els injustos copagaments".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut