Madrid

El PSOE, ERC, CiU i el BNG aproven crear una subcomissió parlamentària que posi les bases d'una nova política d'immigració

La immigració continua sent un dels centres del debat polític. El PSOE, ERC, CiU i el BNG han acordat crear una subcomissió parlamentària per posar les bases d'una política comuna en immigració i evitar així que sigui un altre element de confrontació. Ho han fet en una votació a la Comissió de Treball i Afers Socials en la què el Partit Popular s'ha abstingut. Es tracta d'una iniciativa de la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, que el passat mes d'octubre va proposar a la resta de grups polítics construir entre tots una nova política que enforteixi la immigració legal i ordenada, lluitar contra les màfies i la il·legalitat, així com integrar els nouvinguts.

Actualitzat

Per 23 vots a favor, cap en contra i nou abstencions, la Comissió de Treball han donat llum verda a la proposta de la De la Vega de crear una subcomissió parlamentària i així construir una nova política d'immigració. Al debat i posterior votació, no hi han anat els representants de Coalició Canària- Nova Canària, Eusko Alkartasuna, la Chunta Aragonesista i Nafarroa Bai. Tanmateix, tots ells ja van anunciar que donaven suport a la iniciativa després d'entrevistar-se amb Fernández de la Vega fa un mes.

Menys el PP, la majoria de les forces polítiques han mostrat el seu desig perquè la nova subcomissió encarregada d'estudiar que el fenomen de la immigració "no es quedi en la retòrica, estigui a l'altura de les circumstàncies i serveixi per consensuar una política comuna, allunyada de la batalla política".

Tot i que els populars no han votat a favor, la portaveu del PP ha avançat que la seva formació s'esforçarà per treballar en el si de la subcomissió. Amb tot, el PP creu que aquesta política "representa una prova palpable de fracàs" del ministre de Treball i d'Afers Socials, Jesús Caldera. A més, ha recordat que el seu grup ha proposat reiteradament crear una comissió mixta durant aquesta legislatura.

Una nova política d'immigració

La vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega es va reunir amb tots els grups palamentaris el passat mes d'octubre i els va fer una crida a començar a construir entre tots una nova política d'immigració. En aquest sentit, va proposar la creació d'una subcomissió parlamentària per donar solucions a la immigració i la creació de l'Agència Estatal d'Immigració. Els objectius, enfortir la immigració legal i ordenada, lluitar contra les màfies i la il·legalitat i finalment integrar socialment els nouvinguts, de tal manera que se'ls donaria drets i deures com a qualsevol espanyol.

En el document del govern, titulat "Bases per a una política d'immigració comuna", s'assenyala que, sense perjudici de les reformes legals que pugui proposar la subcomissió parlamentària, s'abordarà la transposició de directives d'immigració i la reforma de la llei del poder judicial per establir el principi de persecució universal dels delictes relatius al tràfic de persones.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut