El secretrari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, aquest 27/12/2017 a la seu del PSOE (horitzontal)
El secretrari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, el 27 de desembre a la seu del PSOE

El PSOE diu a Ciutadans que convocarà eleccions "d'aquí uns mesos"

RedaccióActualitzat

Declaracions de membres del PSOE obren les portes a convocar eleccions si Pedro Sánchez guanya la moció de censura al govern de Mariano Rajoy d'aquí uns pocs mesos, però amb diversos matisos.

El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, en declaracions a la cadena Cope diu que "convocar eleccions és un procés raonable que no serà un obstacle per arribar a un acord amb Ciutadans".

Respecte a la necessitat del vot dels independentistes per guanyar la moció de censura, Ábalos ha dit que no estan buscant el suport independentista:

"Ciutadans vol que es convoquin eleccions i no hi haurà problema, i vol que no es faci cap pacte amb independentistes, no n'hi haurà"

Ábalos ha subratllat que la moció de censura "no és una maniobra per aconseguir el poder", sinó una manera de respondre a un govern que "no vol assumir cap tipus de responsabilitats" davant d'una sentència "demolidora".

Per la seva part, Carmen Calvo, membre de l'executiva del PSOE, ha retret a Ciutadans que no hagi tingut una reacció més ràpida i contundent davant la sentència del cas Gürtel.

Calvo tanca la porta a convocar eleccions de manera immediata i parla "d'un termini curt que ens permeti fer neteja i convocar eleccions d'aquí uns mesos".

La secretària d'igualtat del PSOE afirma que no pactaran amb ningú i es dirigeixen a la responsabilitat de tots els diputats.

" Volem proposar el programa de govern al Congrés i rebre la resposta de la resta de formacions parlamentàries durant el debat i demanar el suport per poder governar el país de manera radicalment diferent i anar a eleccions."

Pedro Sánchez ja té el suport de Podem per tirar endavant la moció de censura a Rajoy, i ara busca el "sí" de la resta de grups per arribar a la majoria absoluta. Ciutadans se'n desmarca i demana eleccions anticipades, mentre que el PP acusa Sánchez de debilitar Espanya i de donar aire als independentistes catalans.

 

 

 

ARXIVAT A:
CsMoció de censuraPSOE
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut